2023; een nieuw hardloopjaar!

Over precies een week zitten we in het vliegtuig naar New York! Zo gaaf en ontzettend veel zin in natuurlijk. Helaas zit ik nu wel sinds gisteren met een positieve corona test thuis. Gelukkig zijn de maatregelen er wel grotendeels af, maar wel balen dat het zo vlak voor deze reis moet gebeuren. De rest van het gezin test (nog) negatief. Ik mijd iedereen maar de komende dagen hier :) en slaap op zolder, hopelijk kunnen we dan allemaal straks gezond het vliegtuig instappen 27 februari!

Hardlopen doe ik nog altijd redelijk fanatiek. 2 weken geleden weer een keer 23 km gerend over het Balloërveld en ik probeer toch wel 3 keer per week de hardloopschoenen aan te trekken. Ik merk altijd weer dat ik mij zo vrij voel als ik de deur uit kan rennen, lekker met mijn favo muziek op de natuur in!

Terschelling (de halve) afgelopen november was een heftige run qua weer geweest. 21,1 km alleen maar regen en harde wind. Ondanks dat en dat ik mij niet helemaal fit voelde, liep ik mijn snelste halve marathon daar in 2.01.02. Helaas net niet onder de 2 uur wat ik wel voor ogen had, maar de herkansing is voor mij in mei dit jaar. 13 mei ga ik in Finland, Helsinki, de halve rennen! Echt onwijs veel zin in natuurlijk. 

Finland is voor veel hardlopers nou misschien niet het eerste wat in je opkomt om te gaan rennen. Maar Scandinavië trekt mij op de 1 of andere manier wel aan en soms moet je gewoon iets "anders" doen om weer nieuwe (hardloop) inspiratie op te doen. Het verkennen van een stad op deze manier is zo leuk en daarnaast natuurlijk ook nog lekker relaxed genieten van het Finlandse leven dat weekend daar. 

De tegenpool is denk ik dan ook wel het New Yorkse leven waar het echt nooit rustig is. Het programma wordt druk aldaar, maar je wil natuurlijk zoveel mogelijk zien van deze wereldstad. Hardlopen in Central Park staat op mijn lijstje natuurlijk.

Ik zal hier natuurlijk een strava bewijs laten zien ๐Ÿ˜Ž Ik hoop dat dit een voorproefje wordt voor de New York Marathon, hopelijk over een jaar.